Hoppa till huvudinnehållet

Transport av giraff

1 november, 2012

I Europas djurparker trivs och förökar sig dock denna typ av giraff väldigt bra och därför blir det fler och fler djur i bevarandeprojektets koordinerade EEP-stambok (EEP står för European Endangered Species Program). Borås Djurpark skickade 2011 giraffhonan Shani till Ree park Ebeltoft, efter rekommendationer från bevarandeprojektets artkoordinator.

Förra veckan var det åter igen dags att genomföra en girafftransport från Borås Djurpark. Denna gången var det hannen Sharifus tur att åka iväg till Amersfoort Zoo i Holland.
Sharifus skall där gå tillsammans med en grupp andra girafftjurar. Ibland kan det finnas för många tjurar i den genbank som djuren utgör. Då får man ibland hålla ett antal tjurar i grupp ett tag medan man väntar på att en djurpark någonstans i Europa kan behöva en ny avelstjur.

Som bilderna visar är det inte helt enkelt att lasta och köra en giraff och hade han blivit lite äldre så hade han varit så lång att han inte gått in i transporten och inte heller kunnat passera under vägtunnlarna!

Dela detta inlägget