Hoppa till huvudinnehållet

Elefanttjur kunde inte resa sig!

22 januari, 2014

Ett stort tung djur som Yoga på ungefär 5 ton stelnar ganska snabbt till i kroppen och blodflöde till muskler i benen kan efter några timmar liggande i ett felaktigt lägre bli ett problem. Borås Räddningstjänst rykte snabbt ut för att med hjälp av mobil vinsch och uppblåsbara räddningskuddar kunna välta över, eller hjälpa upp djuret. Ett enormt arbete, med en inte helt samarbetsvillig elefanttjur, inleddes och avslutades på ett lyckligt sätt efter många försök efter ungefär 3,5 timmars effektivt arbete. Då hade äntligen Yoga lagt sig i bra position så han gick att välta över i rätt läge, varefter han snabbt reste sig.

Yoga är efter omständigheterna ganska så oberörd och verkar vara ungefär som vanligt idag på onsdagens eftermiddag. Vi har under insatsen bl.a. tagit blodprov, vilket kommer att analyseras för att undersöka om det finns en sjukdomsbild bakom det inträffade.

Borås Djurpark vill rikta ett stort tack till en enorm insats ifrån dagens team på räddningstjänsten i Borås som verkligen gjort sitt allra yttersta för att nå ett lyckligt slut. Tack från oss alla!

Dela detta inlägget