Hoppa till huvudinnehållet

Afrikansk elefant

28 juli, 2016

Just nu händer det mycket ”bakom kulisserna” med våra elefanter. Som du kanske hört rapporteras är två utav våra elefanthonor dräktiga och väntas nedkomma med var sin kalv under försommaren 2017.

Här i Borås Djurpark går elefanterna tillsammans med sju andra arter på den afrikanska savannen! Att se djuren på en och samma yta är givetvis en vacker upplevelse, men avsikten är främst att djuren ska vistas i en så naturlig miljö som möjligt och deras interaktioner arter och individer emellan ska stimulera naturliga beteenden. Denna typ av djurhållning har under åren också visat sig ge goda avelsresultat. I år kan man se ett antal ungdjur på savannen, bl.a. zebra, elandantilop och bläsbock.

Kom och besök elefanter och andra djur vid den spännande savannen i Borås Djurpark.
Borås djurpark Borås djurpark

Dela detta inlägget