Hoppa till huvudinnehållet

Full fart vid Elefanthuset

12 maj, 2017

Tillbyggnaden av elefanthuset går fortfarande enligt plan. Golvet är gjutet i de publika delarna både plan 1 och 2. Man har börjat resa väggarna och lägga taket över publikdelen. Taket över djurdelen med kanalplast fortgår enligt plan. När man monterar taket behöver man inte längre ställning utan använder skylift i stället. Detta gör att elefanterna har tillgång till en större yta att rastas på. Bygget påverkar naturligtvis djuren men det har fungerat väldigt bra. Djuren visar ingen stress utan är lugna och nyfikna vad som händer runt omkring dom. Undantaget en kort stund när det var högt ljud precis ovanför rummet där de vistas. 14 april föddes en elefantkalv som blev uppmärksammat i media p.g.a. att den hade problem med att hitta moderns spene. Kalven mår i dag bra och det är harmoni i elefantgruppen.

 

Dela detta inlägget