Hoppa till huvudinnehållet

Ett event för den Svarta Sulawesimakakens framtid!

5 april, 2018

På lördagen den 7/4 genomför Borås Djurpark i samarbete med Globala Borås ett event till förmån för den charmiga Svarta Sulawesimakaken. Svart Sulawesimakak är en av djurparkens allra mest hotade arter och återfinns vilt endast på den indonesiska ön Sulawesi! Under eventet kommer b.la. Martin Emtenäs, känd från SVT:s Mitt i naturen, att finnas på plats och berätta mer om de utmaningar som arten står inför och de lösningar som finns! Under dagen kommer också djurparkens egen personal att berätta om våra Svarta Sulawesimakaker och om det nystartade samarbetet med naturvårdsorganisationen Selamatkan Yaki på Sulawesi. På plats finns även Jessica Magnusson som genom flera av Borås stadsförvaltningar, och i samarbete med Navet science center, drivit ett humanitärt projekt i samma område under lång tid.

Under eventet tar vi emot donationer genom vår nystartade bevarandefond som oavkortat kommer att gå till organisationen Selamatkan Yaki och deras arbete för att bevara den Svarta Sulawesimakaken och dess vilda regnskogar på ön Sulawesi. Kom och lär dig mer om denna spännande art, de indonesiska regnskogarna och om praktiskt naturvårdsarbete!
Hjälp oss att hjälpa!

Välkommen lördagen den 7/4

PROGRAM
START 11:00 I APHUSET
•Jessica Magnusson pratar om kopplingen mellan Borås stad och ön Sulawesi i Indonesien samt samarbetet med Navet i Borås.
•Martin Emtenäs pratar om Svart Sulawesimakak och artens situation på ön Sulawesi.
•Våra djurvårdare pratar om Borås Djurparks Svarta Sulawesimakaker.
START 12:30 I APHUSET
•Våra apor får lunch!
•Martin Emtenäs pratar om Svart Sulawesimakak och artens situation på ön Sulawesi.
•Våra djurvårdare pratar om Borås Djurparks Svarta Sulawesimakaker.

 

Dela detta inlägget