Hoppa till huvudinnehållet

Internationella studenter studerar djuren på Borås djurpark

7 juni, 2018

Dan Henderson är masterstudent från Linköpings Universitet och Michael  Childs är student från Queens University of Belfast, Nord Irland.

Från och med nu och en tid över sommaren kommer två studenter att spendera delar av sin studietid här hos oss på Borås djurpark. Dan Henderson kommer att arbeta tillsammans med våra schimpanser, för att utforska mer om hur schimpansernas gillar olika smaker. För våra schimpanser är detta en spännande berikning att både få träffa en ny person och att uppleva nya smaker.

Michael Childs kommer att ingå i vårt zoologiska team samt genomföra delar av sin masters examen med fokus på vad våra djur har för sig på vår savann.

Vi är mycket stolta över att internationella forskare och studenter söker sig till oss för samarbeten. Att få bidra till både forskning och att utbilda studenter i ämnen som djurvälfärd, etologi samt hur en modern djurpark bedrivs är något vi värdesätter högt, Vi säger varmt välkomna till Dan och Michael.

Dela detta inlägget