Hoppa till huvudinnehållet

Sångfåglar

3 juli, 2018

 

 

På bilden th: Javan Green Magpie, tv. White rumped Shama och längst ner Bali Myna.

”Varje dag, så fångas mängder med sångfåglar från skogarna i sydöstra Asien för att säljas som husdjur eller för att delta i sångtävlingar. Många överlever inte de första dygnen. Arter riskerar att utrotas. Det är tid att agera nu, innan skogarna drabbas av tysthet, för alltid. ”

Borås djurpark stödjer den europeiska djurparksföreningen Eazas kampanj för 2017-2019: Silent forest. Besök gärna utställningen i aphuset och var en del av förändringen. I aphuset kan du utmana dig själv och familjen i att räkna hur många av fåglarna ni kan hitta samt lära er mer om dessa fantastiska fåglar. För mer information och hur ni kan engagera sig besök www.silentforest.eu.

På följande länk har BBC publicerat en mycket bra artikel (på engelska) som beskriver vad sångtävlingar med vilda sångfåglar kan leda till och vad vi tillsammans kan göra för att skapa en förändring:

https://www.bbc.co.uk/news/resources/idt-sh/sold_for_a_song

 

Dela detta inlägget