Hoppa till huvudinnehållet

En hälsning från Sälsjön

6 juli, 2018

Som vi har berättat tidigare flyttade knubbsälarna Freja och Soraya in här på djurparken den 4 maj. De har nu varit hos oss i två månader så vad passar bättre än en uppdatering från de som känner Freja och Soraya allra bäst, nämligen våra fantastiska djurvårdare.

Djurvårdare Jonas låter hälsa att Freja är glad framåt och sprallig och gör stora framsteg i träningen. Soraya är lite blyg och försiktig men gör dagligen framsteg och kommer upp på bryggan för att hämta fisk. Gråsälarna som också bor i sjön kommer bra överens med Freja och Soraya. Ute i sjön håller sig gråsälarna mest för sig själva, de gillar att ligga och ta det lugnt mellan varven, inte sällan vid kanten på sjön.

Två gånger om dagen kl. 12.30 och 15.30, tränas sälarna samtidigt som djurvårdarna berättar spännande historier om våra sälar och miljön de lever i. All träning som sker tillsammans med våra knubb- och gråsälar är helt på sälarnas egna villkor. För våra djurvårdare är det ett bra tillfälle för att titta närmare på sälarna, för att se efter att de mår bra. För sälarna är träningen något nytt som sker och är på så vis en bra berikning för dem. Under ditt besök här hos oss, passa på att ta del av vårt arbete och se sälarna på lite närmare håll.

Välkomna!

 

Dela detta inlägget