Hoppa till huvudinnehållet

Flamingoflytt!

29 augusti, 2018

Igår åkte tre av våra Flamingor till Parken Zoo för att bidra till avel i deras flock. Tre stycken honor födda i februari förra året hämtades av Parken Zoos djurvårdare i deras djurtransport.

Arten vi har här i djurparken är Större Flamingo (Phoenicopterus roseus). Visste du att Flamingos kan bli väldigt gamla? I Djurparker där de flesta arter lever längre kan de bli över 60 år gamla. Den äldsta individen här i parken är född 1967 och är alltså 51 år gammal. 

Större flamingo klarar sig just nu bra i det vilda och har en livskraftig population men det kan snabbt ändras. Det största hotet mot dem är industriella utsläpp i de områden där de lever, vilket kan göra att de snabbt riskerar att minska i antal då deras parning lätt kan störas. 

Flytten gick väldigt bra hälsar Parken Zoo och redan under gårdagen kunde våra tre tjejer träffa sin nya flock!

Dela detta inlägget