Hoppa till huvudinnehållet

Fladdermöss på Borås djurpark 30/10

30 oktober, 2018

Nordfladdermus Foto Jens Rydell

Under 2017 inventerades hur många arter av vilda fladdermöss som finns i omgivningarna på Borås djurpark, ett projekt som genomfördes med hjälp av bidrag från LONA (LOkala NAturvårds satsningen).

Vi vet att minst 8st arter lever inom parkens område, bland annat Större brunfladdermus och Brunlångöra. Under dagen den 30/10 kommer fladdermusforskare Johan Eklöf att lära oss mer om de vilda fladdermössen samt hur vi kan hjälpa dem att trivas här i parken nära staden. Vi kommer att hålla till på Simbas scen där en fotoutställning på de arter vi hittat kommer finnas samt fladdermuspyssel för de minsta. Vi kommer också erbjuda de som vill att gå en guidad tur i parken med fokus på vart de olika fladdermusarterna gillar att hålla till.

 

Hållpunker för dagen den 30/10!

 

11:00

Fladdermusforskare Johan Eklöf och zoolärare finns på Simbas scen i Simbaområdet. Ta chansen att lära dig allt om fladdermöss, se på vackra fotografier och pyssla fram en egen fladdermus.

14:00

Simba kommer och hälsar på alla barn på scenen.

15:00

Fladdermusvandring – Guidad rundvandring med fokus på vart de olika fladdermusarterna gillar att hålla till. Samling vid scenen i Simbaland.

Dela detta inlägget