Hoppa till huvudinnehållet

Välkomna Bonnagårdens senaste tillskott!

25 juni, 2019

 

I söndags välkomnade vi denna lilla tjurkalv av lantrasen Väneko! Väneko är en gammal svensk lantras och har fått sitt namn efter socknen Väne-Ryr i Västergötland. Föreningen Allmogekon beskriver Vänekon som en lantras som har kvar sina gamla egenskaper, är spänstiga, lättrörliga och goda fodersökare och att de lämpar sig väl som hushållskor, men är framför allt utmärkta som dikor i bevaransvärda ängsmarker och naturreservat. Att bevara lantraser genom avel och en levande genbank är ett sätt att praktiskt arbeta med att främja biologiskt mångfald! Välkommen att bekanta er mer med rasen nere på vår Bonnagård. #lantraser #boråsdjurpark #djurparkensuppdrag #bevarande #utbildning #forskning #rekreation #biologiskmångfald

Dela detta inlägget