Hoppa till huvudinnehållet

Träning

8 juli, 2019

 

Träning med positiv förstärkning används bland annat för att underlätta den dagliga skötseln, minimera stress vid veterinärundersökningar och erbjuda mental stimulans. Träningen bygger på en långvarig relation mellan djur och djurvårdare.

I Borås Djurpark tränar vi våra djur dagligen. Målet med träningen är alltid att underlätta i djurens och djurvårdarnas vardag. En sådan enkel sak som att flytta djur kräver en del jobb då vi måste se till att de förstår vart de ska och att de är trygga med det de förväntas göra. Dessutom är det viktigt att vi kan komma nära våra djur för att upptäcka eventuella skador och kanske ge dem medicin om de blir sjuka.  I Borås djurpark tränar vi uteslutande med positiv förstärkning, det vill säga att vi belönar djuren med det som motiverar dem. På så sätt skapas en bra relation mellan djuren och djurvårdare och det blir en lugnare och tryggare miljö för djuren. På bilden ser vi hur en giraff får belöning efter att ha kommit på inkallning.

Dela detta inlägget