Hoppa till huvudinnehållet

Säsongsstart 2020

Välkommen till en ny säsong på Borås Djurpark

Regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 500 personer, innefattar inte Borås Djurpark.
Djurparken som sträcker sig över 40 hektar, med stora öppna utomhusytor ger samma goda möjligheter till avstånd som om man rör sig i skog och mark. Vi är därför glada för att kunna erbjuda de som vill att besöka vår fina park under våren. 


DJURPARKENS ÖPPETTIDER UNDER APRIL:

Påsklovsöppet 4-13 april Dagligen 
Helgöppet  18-19 april Lördag och söndag
Helgöppet 25-26 april  Lördag och söndag

Säkerhet och välbefinnande för våra gäster, personal och djur är vår prioritet och vi vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att säkerställa detta. Liksom många andra institutioner övervakar vi aktivt situationen när det gäller utbrottet av COVID-19 coronavirus och följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och Västra Götalandsregionen. Råd från hälsoskyddsmyndigheterna medför i nuläget att vår verksamhet fungerar som normalt och standardvillkor för besök fortsätter att gälla.

UTOMHUSYTOR
Hos oss kan man känna sig trygg med att parken består nästan uteslutande av stora utomhusytor. Vi har noggranna städrutiner och många toaletter för våra gäster där man kan tvätta händerna ofta under dagen. Hos oss kan man ströva omkring i frisk luft och det finns givetvis fina möjligheter att avnjuta medhavd matsäck om man så önskar. 


MAT OCH DRYCK
Begränsat öppethållande i våra restauranger:

För att minimera risken för folksamlingar/köer inomhus kommer Björnrestaurangen och Gårdscaféet hålla stängt under april. Vi välkomnar våra gäster till följande matställen i parken:

Djungelkiosken, Björnkiosken och Savannrestaurangen. I restaurangen erbjuds tallriksservering över disk och lokalen inreds med gott om plats mellan borden. Samtidigt ökar vi vår städfrekvens. Ändringarna gäller till att börja med den närmaste månaden, om inte läget ändras.

Vi påminner också om att det är tillåtet att ta med egen picknick. Våra grillstugor är alltid igång. Det finns goda möjligheter att äta utomhus för såväl medhavd som köpt mat och dryck.

TRYGGHET FÖR VÅRA GÄSTER, PERSONAL OCH DJUR
Under ditt besök försäkrar vi dig om att vi på att Borås Djurpark arbetar proaktivt för att minimera risken för smitta, inklusive översikt av smittskydd och rengöringsrutiner i hela anläggningen. Vi försäkrar att vi kommer att fortsätta agera snabbt om vi är skyldiga att göra det och vidta alla nödvändiga insatser för att skydda våra besökare, personal och djur. 

Vi ber alla våra besökare att respektera och bibehålla en hög standard för den personliga hygienen vid besök i Borås Djurpark. Det finns enkla saker du själv kan göra för att förhindra spridning av viruset, inklusive:

  •  Undvik att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  •  Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten; särskilt efter toalettbesök samt innan måltider Handsprit kan vara ett bra komplement till handtvätt. Det finns goda möjligheter till handtvätt runt om i parken.
  • Visa omtanke för dig själv och andra – iaktta försiktighet om det tenderar att bli folksamlingar inom- och utomhus.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer
  •  Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor i övriga samhället och i din närhet.

Välkommen!