Hoppa till huvudinnehållet

Besök från Cheetah Conservation Fund

20 november, 2012

Dr. Bruce som själv har erfarenhet från arbete i en amerikansk djurpark, uppskattar arbetet som görs i djurparker inom bevarandearbete. Han höll en mycket intressant presentation för djurparkens personal om situationen i Namibia och om hur dom arbetar för att säkerställa gepardens framtid. En viktig del av CCF:s arbete består av forskning, där bland annat gepardens levnadsvanor studeras med hjälp av radiosändare. CCF bedriver genetisk och veterinärmedicinsk forskning i samarbete med universitet och djurparker runt om i världen.

Alla CCF:s aktiviteter sker i nära samverkan med lokalbefolkningen och markägarna. Attityder och viljan från farmarna att samarbeta med CCF är en förutsättning för att lyckas med att bevara geparden. Därför har stor energi lagts ned på att etablera så goda kontakter som möjligt med dessa människor. Vill du läsa mer kan du göra det på CCF’s hemsida www.cheetah.org.

Borås Djurpark ger årligen bidrag till CCF:s arbete för gepardens fortlevnad. Djurparks donationer kommer från besökares gåvor i sparbössan inne i rovdjurshuset, men också genom sålda vattenflaskor där 1 kr från varje såld flaska av djurparkens ”Gepardvatten” oavkortat går till CCF.

Dela detta inlägget