Simba är både lejonkung och lekkung

På Borås Djurpark är det inte bara djuren som är vilda. I Simbaland kan alla barn leka av sig alla upplevelser. Klart att det blir spring i benen när det finns så mycket spännande att upptäcka.

Här tar leken aldrig slut!

I Simbaland tar leken aldrig slut. Här finns det härliga lekplatser med häftiga hängbroar där du säkert kommer att träffa nya kompisar. I Simbakiosken finns det gott om glass, korv och snacks. Är du i stället sugen på matigare alternativ hittar du burgarmenyer, fish n’ chips och chicken nuggets i Simbagrillen.

Förväntad upplevelse:Bus och lek!
Antal djurarter: 4
Lekplats:Simbalekplatsen
Vattenlekplats:Vattenlekplatsen
Kiosk:Simbakiosken
Restaurang:Simbagrillen

Träffa världens snällaste lejon!

Sjung och dansa tillsammans med världens snällaste lejon Simba och hans vänner parkmössen. Spelas på scen i Simbaland mellan 24 juni-11 augusti 2024.

Sommarshow

11.30
13.45
15.00

Hälsa på hemma hos Simba!

Hur ser det ut hemma hos världens snällaste lejon? Nu kan du för första gången besöka Simbas Hem i Simbaland. Här finns massor av spännande saker att utforska. Testa hur det känns att klappa en noshörning, klättra upp i Simbas säng, lämna en teckning i Simbas brevlåda eller ta en smygtitt på vad som finns i Simbas kikhål.

Har du tur så kanske du träffar på Simba eller någon av hans kompisar!

Lekplatser för stora som små!

Simbas Lekplats hittar du mitt i Simbaland. Mäta dig mot det stora lejonet, klättra över hängbroar, gå balansgång och åk den kittlande rutschkanan!

Här finns även en vattenlekpark där barnen kan leka och busa. Tips! Ta gärna med ett litet ombyte till barnen, stor risk att bli blöt!

Sjung med Simba!

Har du hört Simbas låt ”Hej Simba”? Om du är nyfiken på hur låten går, kan du lyssna på Mojjes och Simbas låt på Spotify. Sök bara på ”Hej Simba”!

Även Simbalåten “Simba La” finns att ladda ner på Spotify.

Våra långsimmare

53 meter är det djupaste en humboldtpingvin kan dyka ner till. Generellt är det dock inte så djupt runt deras kolonier. De är också långsimmare och en jaktperiod sträcker sig i medeltal över ungefär 26 km, innan de återvänder för att mata en unge.

En utpräglad enstöring

Järven är ute i naturen en utpräglad enstöring. För det mesta äter de kadaverrester som blir kvar efter andra rovdjur och därigenom fyller de en viktig ekologisk funktion. Endast i undantagsfall, oftast när det är djup snö med skare, springer järven ikapp och dödar renar eller rådjur som då har svårare att springa ifrån järven.

Leta högt upp!

Mellan Bondgården och Simbaland hittar du våra röda pandor. Pandan är rödbrun med svart mage och vitrandig svans. Den älskar träd och att äta bambu. Ett tips om ni inte ser dem är att kolla upp i träden, ibland högt upp! För de gillar allra bäst att vara uppe i träden.

I Simbaland händer det alltid något roligt. Här kan du leka på Simbas lekplats, busa i vattenlekparken och köpa goda glassar i Simbakiosken.

Upplev äventyret!

Besök vår fantastiska värld – en resa jorden runt där du får träffa alla dina favoritdjur.

Simbalekplatsen

Simbas Lekplats hittar du mitt i Simbaland. Mäta dig mot det stora lejonet, klättra över hängbroar, gå balansgång och åk den kittlande rutschkanan!

Vattenlekplatsen

Bus och lek i Simbas vattenlekpark. Parken ligger intill Simbas lekplats i Simbaland. Passar barn i alla åldrar, lika kul med badkläder som med regnkläder. 

Simbas grilltält

Under veckorna 24-32 slår vi upp Simbas grilltält i Simbaland. Här bjuder vi på sommarens och barnens favoriter i form av grillade hamburgare och korv.

Grillstuga

Våra grillstugor är alltid i gång. Du hittar dem vid lejonen, björnarna och vid järvarna. Grillarna som finns här i djurparken är elgrillar, klara att användas.

Kiosk

Simbakiosken

Välkommen till Simbakiosken, Simbas alldeles egna kiosk! Här kan du bland annat köpa kokt korv med bröd, glass, godis och snacks. Du hittar oss i Simbaland, mittemot Simbascenen.

Tjuv eller jägare?

Fläckig hyena är troligen bland de mest kända asätarna. Trots ryktet som tjuvar är de inte dåliga jägare och lever mestadels på mellanstora antiloper som de själva fäller.

Valpar hos fläckig hyena föds med öppna ögon och utvecklade tänder och kampen om sin ställning i flocken börjar nästan omedelbart efter födseln.

Läs mer om