Borås Djurpark

En park, 6 världar, oändligt med äventyr!

Att utforska Borås Djurpark är att åka tidsmaskin hundra miljoner år tillbaka i tiden i Dinopark. Det är också att ena stunden klappa välkända djur på Bondgården och i nästa kliva in i Djungelriket där apor spanar in dig och följer varje steg medan både lejon och geparder ligger på lur. Galopperande zebror, smidiga sälar, roliga lekplatser och glass i stora lass. Vad väntar du på?

Afrikanska savannen

Styr stegen mot dammet på den Afrikanska savannen. Det är här de riktiga tungviktarna finns – noshörning, buffel och vår berömda och unika flock av afrikanska elefanter. Välkommen till savannen!

Möt djuren på Savannen

Nordiska skogen

Många av de mest fascinerande djuren finns här i vår egen del av världen. Det mytomspunna lodjuret, bamsiga brunbjörnen och många fler väntar på dig i Nordiska skogen.

Upplev Nordiska skogen

Mat och dryck på Borås Djurpark

Hungrig eller fikasugen? I Borås Djurpark kan du njuta av 100% palmoljefri mat och dryck med utsikt över de vilda djuren. Vår strävan är att så långt det går servera svenskproducerat kött och mejeri. För dig med specialkost finns självklart goda alternativ.

Bondgården

Träffa de tama djuren som levt tillsammans med människorna under lång tid. Det finns så många fabler och berättelser om katter, kaniner, kor och hönor. De hittar dem alla i Borås Djurpark.

Möt djuren på Bondgården

Simbaland

På Borås Djurpark är det inte bara djuren som är vilda. I Simbaland kan alla barn leka av sig alla upplevelser. Klart att det blir spring i benen när det finns så mycket spännande att upptäcka.

Lek i Simbaland

Upplev äventyret – om och om igen!

Ett besök i Borås Djurpark är ett minne för livet. Tänk att få multiplicera den glädjen. Att få möjlighet att snart komma tillbaka och hälsa på sina favoritdjur igen och lära sig mer om fler. Att i lugn och ro göra lagom långa familjeäventyr i de mest fantastiska av världar. Om och om igen. Köp säsongskort direkt och gör en bättre och bättre affär för varje besök!

Djungelriket

Mitt i parken hittar du Borås djupaste djungel. Här är lejonet kung men det finns några andra som alltid stjäl showen – aporna!

Möt djuren i Djungelriket

Dinopark

Du har sett dem i böcker och på teveprogram men har du upplevt dem i verkligheten?! Dinosaurier i naturlig storlek bor i Borås. Lite läskigt men väldigt spännande!

Spännande Dinoparken

Besök oss!

I vår webbshop köper du både biljett och bokar din plats.

Välkommen till 40 hektar natur!

Borås Djurpark består till största del av utomhusområden där våra gäster kan sprida ut sig och hålla ett tryggt avstånd till varandra. Våra gäster, personal och djurs säkerhet är alltid främsta prioritet och vi vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att säkerställa detta.

Vi ser fram emot att träffa dig och din familj!