Res till dinosaurierna i Borås

Du har sett dem i böcker och på teveprogram men har du upplevt dem i verkligheten?! Dinosaurier i naturlig storlek bor i Borås. Lite läskigt men väldigt spännande!

Med skräckblandad förtjusning

Ta plats i tidsmaskinen och res 100 miljoner år tillbaka i tiden. När du anländer till Dinopark följer du den spännande vandringsstigen in bland planeten jordens verkliga jättar. Utseenden på Borås dinosaurier är baserat på de senaste forskningsrönen. Men se upp, de är stora och glupska. Människor och dinosaurier fanns ju aldrig samtidigt… förrän nu!

Förväntad upplevelse:Verklighetstrogna
Antal dinosaurier:7
Butik: Ja i samband med entrén
Lekplats:Utgrävningsplats

Intelligent och organiserad!

Deinonychus hade ganska stor hjärna i jämförelse med andra dinosaurier, och ansågs vara en beräknande jägare som jagade med artfränder (dinosaurier av samma art) i organiserade flockar. När de jagade hoppade de med hjälp av sina kraftiga bakben upp på stora dinosaurier. Sedan slet de upp sår på dem med sina stora klor, så att bytet förblödde.

Visste du att? Tyrannosaurus mun var fylld med ett 60-tal stora, sågtandade tänder som kunde bli upp till 15 cm långa, och att de successivt byttes ut allteftersom de slets ut, i likhet med dagens krokodiler. 

Bli utgrävare

I Dinoparken finns även utgrävningsområden där du kan borsta fram dinosauriefossil.

Upplev äventyret!

Besök vår fantastiska värld – en resa jorden runt där du får träffa alla dina favoritdjur.

Snabb rövare

Släktnamnet Velociraptor betyder ”Snabb rövare”. Velociraptor var ett smäckert, snabbt och smidigt rovdjur som höll balansen med den styva svansen när den sprang. Den kunde springa upp till 45 km/tim. Man tror att den levde i flock och att den på grund av sin relativt stora hjärna kunde samordna attacker på byten flera gånger större än dem själva men också pp mindre byten. Kanske så som vargar jagar.