Hoppa till huvudinnehållet

Vi har fått gepardungar

18 december, 2012

Med tanke på väder och årstid samt en oerfaren mamma, så var vi kanske lite extra försiktiga och kontrollera vikten på de nytillkomna extra tätt i början, för att hjälpa Naki lite på traven. I stort skötte hon sig förstås väldigt bra och tog hand om ungarna helt stråland. Lite extra mjölk behövde djurvårdarna dock hjälpa till med eftersom inte alla ungar ökade i vikt i början.

Geparden är hotad i naturen med enbart 9000 – 12000 individer kvar; de flesta i Namibia. Det gör att de europeiska djurparkernas koordinerade EEP-projekt (European Endangered species Programme) och bevarandet av arten är viktigt inför framtiden. Borås Djurpark har under många år haft lite extra insparande av pengar för organisationen CCF – Cheetah Conservation Fund – som på olika sätt arbetar med att bevara arten, så just geparderna ligger oss lite extra varmt om hjärtat.

Vill du också hjälpa till så går det utmärkt att klicka på denna länk för att läsa mer.

God Jul önskar Borås Djurpark!

IMG_3479

IMG_3509

IMG_3507

IMG_3486

Dela detta inlägget