Hoppa till huvudinnehållet

Ny visenttjur

16 oktober, 2014

Den Europeiska bisonoxen är en viktig art för oss i Borås Djurpark, eftersom vi vid flera tillfällen haft glädjen att kunna medverka i utsättning av arten i det vilda. För att vi ska kunna göra det behövs förstås genetiskt viktiga djur för den vilda stammen och ett överskott av djur hos oss förstås.

Nu har det dock blivit så att vår gamle tjur Abili är till åren kommen och snart inte kommer att kunna producera så mycket fler kalvar, så nyligen blev det dags att skaffa in en ny yngre hane till gruppen. Förstås sker detta genom rekommendation av visenternas EEP-koordinator, där förslaget denna gång blev att ta ett en tjur vid namn Avsture ifrån Avesta Visentpark. Sett ifrån genetiskt perspektiv är han viktig, så vi höll tummarna för att han skulle gå väl ihop med Abili, så vi under en period kan behålla båda och hittills har det  fungerat fint!
 Nyvisent1 Nyvisent2 Nyvisent3 Nyvisent4

 Nyvisent

Dela detta inlägget