Hoppa till huvudinnehållet

Nyfödd sulawesimakak

22 oktober, 2014

Det var längesedan det blev några nya ungar hos våra svartapor, men sedan ett antal månader har vi vetat att det nu var dags igen. Under sommaren 2013 fick vi en ny hane som heter Tai, som i början tyvärr inte fungerade bra alls med resten av gruppen. Efter en hel del problem så kom vi fram till att den mest troliga orsaken till alla problem var det manliga preventivmedel som han fått innan han flyttade till oss. Många sådana medel är fortfarande väldigt oprövade och kan ge hormonella rubbningar. Sedan förra vintern har han dock fungerat mycket bättre och under början av sommaren verkar det alltså som han lyckades fint med att para sig, vilket vi förstås är väldigt glada för. Djurvårdarna kunde efter en period konstatera att honorna inte blev brunstiga igen med sina tydliga stora röda rumpor och då har förstås nedräkningen till nedkomst börjat! Under sista veckorna har två ungar fötts och fler lär det bli – i regel en per hona, så räkna med ytterligare ett par små!

Svartapa Svartapa2 Svartapa3

Dela detta inlägget