Hoppa till huvudinnehållet

Bongon Chilli ute med de andra bongoantiloperna

31 oktober, 2014

WP_20141031_002

Under hösten kommer man kunna se vår senaste bongokalv Chilli, ihop med sin mamma Esiankiki och de övriga bongoantiloperna. Chilli föddes den 16/10 och är den andra kalven född i år hos oss, då halvsyster Valkyria föddes i maj.

 

Den östliga bongon är akut hotad i det vilda, så tillskott till den koordinerade population som Europa håller inom djurparker anslutna till EAZA (European Association of Zoos and Aquaria) kan bli avgörande för den östliga bongons överlevnad i framtiden. Glädjande nog har Borås Djurpark kunnat börja donera kalvar från vår grupp till andra djurparker för fortsatt avel där bongotjuren ”Hero” nyligen transporterades till Longleat Safari & Adventure Park i Storbritannien.

Dela detta inlägget