Hoppa till huvudinnehållet

Afrikanska vildhundar har flyttat!

13 oktober, 2016

I veckan har vår grupp med afrikanska vildhundar fått flytta tillbaka till sin gamla anläggning, något som de verkar tycka är toppen. Deras anläggning har fått en uppfräschning och lite nya möjligheter för djurvårdarna att slussa och sköta djuren.

Att söva (immobilisera) 11 stycken vildhundar är ett jobb som kräver noggrannhet och erfarenhet ifrån alla inblandade och det känns alltid skönt efteråt när allt gått bra. Sövningen startade runt kl 10:00 och var klar vid 13:00. Då hade gruppen stegvis flyttats och börjat vakna upp i sin vanliga anläggning. På eftermiddagen var hela gruppen ute och undersökte sin ny-gamla anläggning och allt såg både lugnt och bra ut.

Under Elfsborgsdagen på lördag kan du alltså åter se dem på väg upp i djurparken på höger sida efter tunneln.
Vildhund
Bildtext: Vildhunderna under sövning
vildhund2

Bildtext: Vaken i sin ny-gamla anläggning

Dela detta inlägget