Hoppa till huvudinnehållet

Hyenor flyttar tillbaka

1 november, 2016

Igår var det dags att åter flytta våra fläckiga hyenor tillbaka till deras riktiga anläggning, där vildhundarna bott under tiden som den stora entrébron byggts. När man har dem sövda passar vår veterinär på att ta blodprov för att få bra referensvärden från friska djur, man kollar tänderna så att det inte blivit några skador och det är också ett bra tillfälle att närmare kolla hela kroppen och väga djuren mer exakt. När man jobbar som zoolog, veterinär eller djurvårdare med vilda djur som man inte kan komma nära vanligtvis, blir det alltid lite speciellt för alla inblandade vid de få chanser som detta sker.
För dig som besöker djurparken så är hyenaparet tillbaka bredvid de röda pandorna. Välkommen hit under höstlovet.

Vacker hyenahona

Vacker hyenahona

 

Tillbaka i vanliga hägnet

Tillbaka i vanliga hägnet

 

Vi tar tempen

Vi tar tempen


I transportlåda

I transportlåda

 

Dela detta inlägget