Hoppa till huvudinnehållet

Djurparkens julklapp till elefanter i det vilda

22 december, 2016

Tjuvjakten på elefanter i Afrika pågår i en takt vi sällan skådat. Den har i vissa områden reducerat antal djur med 90%.

Om detta får fortsätta kan Afrikas elefanter försvinna för alltid. Borås Djurpark försöker hjälpa de människor och organisationer som arbetar med att stoppa den illegala jakten på elefanter. Djurparken stöder Mara Elephant Project (MEP), en organisation som arbetar i ekosystemet Masai Mara i södra Kenya med att motverka konflikten människa och de vilda djuren. Samtidigt har uppgiften att stoppa tjuvjakten tagit mer och mer tid i anspråk för MEP. Detta innebär också att allt mer resurser krävs för den personal vars uppgift är att få stopp på den illegala jakten. Därför har Borås Djurpark startat en insamling för att utrusta de som arbetar i fält (rangerna). Dessa insamlade pengar går oavkortat till inköp av utrustning så som kängor, kläder, GPS sändare etc. Allt för att de skall få den bästa förutsättningen för att motverka och stoppa dödandet av Masai Maras elefanter. Borås Djurpark skänkte 800 US dollar som en grundplåt för denna insamling. Som besökare i djurparken kan man bidra med en donation till sparbössan i rovdjurshuset eller genom SMS donation.

I december 2016 donerar vi ytterligare 1550 dollar till MEP – projektet. Pengarna kommer från insamlade medel från djurparkens besökare samt via en generös donation från Kvinnerstagymnasiet i Örebro.

IMG_6829

Dela detta inlägget