Hoppa till huvudinnehållet

Transport av noshörning till Danmark

30 oktober, 2017

Under måndagsmorgonen var det dags för noshörningshonan Jamala att flytta till sitt nya hem i Knutheborg Safaripark i Danmark. Jamala föddes här i djurparken för 3 år sedan och biologiskt sett är det precis rätt tid för Jamala att flytta.

En noshörningstransport innebär mycket planering eftersom även unga noshörningar som Jamala väger upp emot ett ton. Lastningen och förberedelserna inför resan gick mycket bra.

Våra trubbnoshörningar ingår ingår i ett EEP-projekt, där varje förflyttning koordineras och rekommendationer sker med avseende på djurens genetiska värde och vilka djur som de eventuellt ska paras ihop med. I Knuthenborg Safaripark kommer Jamala ingå i en grupp med andra trubbnoshörningar där hon förhoppningsvis själv kan få egna kalvar så småningom. 

TV4 Nyhetsmorgon var här under lastningen av Jamala. Klicka på länken nedan för att ta del av klippet:
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/utrotningshotad-nosh%C3%B6rning-flyttas-i-avelsprojekt-om-20-%C3%A5r-kanske-vi-inte-har-n%C3%A5gra-nosh%C3%B6rningar-kvar-3941843

Dela detta inlägget