Hoppa till huvudinnehållet

Noshörningar på Lilla Savannen

14 maj, 2018

Ett säkert vårtecken på Borås Djurpark är när parkens noshörningar flyttas till sin sommarvistelse på den Lilla Savannen.

När temperaturen stiger utomhus, som den gjort den senaste veckan, blir det dags för noshörningarna att förflyttas sig över savannen upp till Lilla savannen. Det går till så att den stora savannen töms på de andra djurarterna så att noshörningarna kan gå, springa eller galoppera över savannen, allt i sin egna takt. I fredags var det dags och de bjöd på alla gångarter. På djurparkens Instagram Boraszoo, finns en film där man kan se hur de hela gick till.

Från och med nu hittar ni noshörningarna tillsammans med några av parkens geparder ute på Lilla savannen som är belägen mittemot ingången till Savannrestaurangen.

Varmt välkomna hit för att se och lära er mer om dessa fantastiska djur!

Dela detta inlägget