Hoppa till huvudinnehållet

World Wildlife Day 2019

3 mars, 2019

 

Idag är det FN:s World Wildlife Day! Fokus för årets dag ligger på marina miljöer under temat ”Life below water; for people and planet”.

Jorden kallas ofta för den blå planeten då 70% av ytan täcks av hav! Över 200 000 havslevande arter är hittills kända och ytterligare hundratusentals kvarstår att upptäcka. Samtidigt innebär havens ekosystem en försörjning för över 3 miljarder människor världen över. Att skydda världens hav är av största vikt för såväl biologisk mångfald som mänsklig utveckling! 

I Borås Djurpark finns knubbsäl och gråsäl som ambassadörer för våra svenska hav och kuster! Tillsammans med dem kommer vi under 2019 bygga vidare på detta viktiga tema och öka medvetenheten kring havens framtida utmaningar!  

 

Dela detta inlägget