Hoppa till huvudinnehållet

Barnen på Simbaskolan engagerar sig för gepardernas framtid!

7 juni, 2019

Två gånger i veckan under läsåret kommer det barn från fyra olika förskolor till Borås djurpark för att vara med på Simbaskolan. Femåringarna får då lära sig om våra djur,  hjälpa oss med djurskötseln och att om vi alla hjälps åt kan vi göra stor skillnad. På bilden nedan ser vi några av våra fantastiska medhjälpare som gör rent hos våra trubbnoshörningar.

Solgårdens förskola, som är en av de förskolorna som är med i Simbaskolan, har i år arbetat för att samla in pengar till Borås djurparks bevarandefond för djur i det vilda, då särskilt till geparder. Detta har de gjort bland annat genom att panta flaskor och genom lotteri. De lyckades att samla in hela 2437 kr. Dessa pengar går alltså direkt till Borås djurparks bevarandefond och kommer därigenom att bidra till att stärka den vilda populationen av geparder.

I ett av husen som ligger nära vårt aphus finns också en samlingsutställning över vad barnen på Solgården har arbetat med under året.

Vi säger tack så mycket för gåvan och vi är så stolta över dessa barn som vill hjälpa till att göra en positiv skillnad för geparderna.

Dela detta inlägget