Hoppa till huvudinnehållet

Idag: Årets längsta dag med fokus på giraffen!

21 juni, 2019

Idag när 2019 års längsta dag äger rum för oss i den norra hemisfären, vad passar då bättre än att sätta fokus på däggdjuret med med den längsta halsen…giraffen!

Visset du att det karakteristiska savannträden, Akaciaträden och giraffen har utvecklats sida vid sida under lång tid. För att undvika överbetning har akaciaträden exempelvis utvecklat grova taggar medan giraffen i sin tur har utvecklat en tunga med förhårdnader för att hantera detta vassa försvar. En
evolutionär kapplöpning mellan växt och växtätare som pågår än idag.

Här hos oss får girafferna möjlighet att använda sin flinka tunga när den ska hitta pellets och morötter i finurliga berikningsburkar eller ute på savannen när vi hissar upp deras foder långt upp i träden. Allt för att stimulera deras naturliga beteenden och utmana deras sinnen!

Passa på att lära dig mer om våra giraffer idag på den kombinerade dagen för sommarsolstånd och World Giraffe Day!

Dela detta inlägget