Hoppa till huvudinnehållet

Hjälp oss förhindra tjuvjakten på den vilda Afrikanska elefanten!

29 oktober, 2019

Under hela v. 44 sätter vi på Borås Djurpark fokus på några av våra mest hotade arter, Afrikansk stäppelefant, Svart Sulawesimakak och Sydlig gepard och det arbete som sker genom vår Bevarande och Insamlingsfond för djur i det vilda. Under veckan går 5kr från varje såld entrébiljett direkt in i vår fond.

Så vad arbetar Borås Djurparks bevarande och insamlingsfond för djur i det vilda med?

Fonden startades för 2 år sedan för att vi på djurparken på ett enklare sätt skulle kunna hjälpa djuren på plats i det vilda genom ekonomiskt stöd till olika projekt.

Vi har noggrant valt ut projekt som verkligen gör en skillnad. För att hjälpa till att förhindra tjuvjakt på afrikanska elefanter väljer vi att stödja MEP-Mara Elephant Project. Genom MEP- bidrar vi med ekonomisk hjälp som går till flygtimmar för en helikopter, var uppgift är att förhindra tjuvjakten. Helikoptern är mycket viktigt redskap då man har sett tjuvjakten har minskat med 40% sedan den började användas för detta uppdrag.

Att hålla en helikopter startklar kostar mycket pengar. Ett ett bidrag till bevarandefonden för djur i det vilda kommer att göra skillnad för de vilda afrikanska elefanterna!

Borås djurpark arbetar med ett långsiktigt bevarande av hotade djurarter, var med oss att förverkliga att den Afrikanska elefanten kan bli livskraftig igen! Kom på ett besök och var en del av arbetet eller ta chansen och Swisha valfri summa till 123 088 95 92.

Alla engagemang räknas!

Dela detta inlägget