Hoppa till huvudinnehållet

Hjälp oss att rädda den Svarta Sulawesimakaken!

30 oktober, 2019

Under hela v. 44 sätter vi på Borås Djurpark fokus på några av våra mest hotade arter, Afrikansk stäppelefant, Svart Sulawesimakak och Sydlig gepard och det arbete som sker genom vår Bevarande och Insamlingsfond för djur i det vilda. Under veckan går 5kr från varje såld entrébiljett direkt in i vår fond.

Så vad arbetar Borås Djurparks bevarande och insamlingsfond för djur i det vilda med?

Fonden startades för 2 år sedan för att vi på djurparken på ett enklare sätt skulle kunna hjälpa djuren på plats i det vilda genom ekonomiskt stöd till olika projekt.

Det projekt som vi valt att stödja för att bidra till ett långsiktigt bevarande av den Svarta Sulawesimakaken heter Selamatkan Yaki. På indonesiska betyder det helt enkelt ”rädda den svarta Sulawesimakaken”.
Det största hotet mot den svarta Sulawesimakaken är att de jagas för köttets skull. Dessutom försvinner de skogar där de lever och ibland fångas de som husdjur. 
Insatser i området från Selamatkan Yaki fokuseras till stor del på lokalbefolkningen. Man jobbar med allt från att lära ut hållbart jordbruk till att ta fram skolmaterial för att kunna undervisa barn i området kring biologi och varför naturen runt omkring dem är viktig. Dessutom visar man på hur man kan dra nytta av ekoturism och hur viktigt det är att bevara deras natur och djurliv för att kunna visa upp för omvärlden.

Förra året skänkte Borås djurpark 18 000 kr till projekt i Indonesien. Pengarna gick till att färdigställa ett utbildningscentrum som ligger i nationalparken där den svarta Sulawesimakaken lever.
Vi kommer fortsätta att stödja deras viktiga arbete framöver och hoppas på att deras insatser kommer göra nytta i flera generationer framåt och att alla djur i området, inte bara makakerna, kan återhämta sig

Borås djurpark arbetar med ett långsiktigt bevarande av hotade djurarter, var med oss att förverkliga att de Svarta Sulawesimakakerna kan bli livskraftig igen! Kl 12.30 varje dag berättar våra medarbetare mer om denna fantastiska art och hur vår grupp med makaker här på djurparken också är en del av lösningen!

Kom på ett besök och var en del av arbetet eller ta chansen och Swisha valfri summa till 123 088 95 92.

Alla engagemang räknas!

Dela detta inlägget