Hoppa till huvudinnehållet

Info Covid-19 Coronavirus

2020-06-05

INFORMATION TILL BESÖKANDE I BORÅS DJURPARK ANGÅENDE COVID-19 CORONAVIRUS

Säkerhet och välbefinnande för våra gäster, personal och djur är vår prioritet och vi kommer att vidta alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att säkerställa detta. Liksom många andra institutioner övervakar vi aktivt situationen när det gäller utbrottet av COVID-19 coronavirus och följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och Västra Götalandsregionen. Råd från hälsoskyddsmyndigheterna medför i nuläget att vår verksamhet fungerar som normalt och standardvillkor för besök fortsätter att gälla.

Under ditt besök försäkrar vi dig om vi på att Borås Djurpark arbetar proaktivt för att minimera risken för smitta, inklusive översikt av smittskydd och rengöringsrutiner i hela anläggningen. Vi försäkrar att vi kommer att fortsätta agera snabbt om vi är skyldiga att göra det och vidta alla nödvändiga insatser för att skydda våra gäster, personal och djur.

Vi har i år pga covid-19, valt att vara extra rädda om våra djurvårdare i Aphuset. Detta på grund av att hantering såsom matning av aporna kan endast ske av de som är vana att arbeta med denna djurart. Därför är Aphuset tillsvidare stängt för besökare, men aporna väljer själva om de vill vara utomhus eller inomhus och matning av aporna sker utomhus under dagtid.

Vi ber alla våra gäster att respektera och bibehålla en hög standard för den personliga hygienen vid besök i Borås Djurpark. Det finns enkla saker du själv kan göra för att förhindra spridning av viruset, inklusive:

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten; särskilt efter toalettbesök samt innan måltider Handsprit kan vara ett bra komplement till handtvätt.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor i övriga samhället och i din närhet.
  • Visa omtanke och håll avstånd till andra gäster. Minst en gepardlängds avstånd ca 1,5-2 meter.

För ytterligare information; läs och följ anvisningarna från Folkhälsomyndigheten och respektive regional smittskyddsenhet.

Tack för ditt samarbete och förståelse!