Hoppa till huvudinnehållet

Öppettider 2020

VÄLKOMMEN TILL EN NY DJURPARKSSÄSONG

Regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 50 personer, innefattar inte Borås Djurpark.
Djurparken som sträcker sig över 40 hektar, med stora öppna utomhusytor ger samma goda möjligheter till avstånd som om man rör sig i skog och mark. Vi är därför glada för att kunna erbjuda de som vill möjlighet att besöka vår fina park under säsong 2020. 

Säkerhet och välbefinnande för våra gäster, personal och djur är vår prioritet och vi vidtar alla nödvändiga försiktighetsåtgärder för att säkerställa detta. Liksom många andra institutioner övervakar vi aktivt situationen när det gäller utbrottet av COVID-19 coronavirus och följer riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten och Västra Götalandsregionen. Råd från hälsoskyddsmyndigheterna medför i nuläget att vår verksamhet fungerar som normalt och standardvillkor för besök fortsätter att gälla.

UTOMHUSANLÄGGNING
Hos oss kan man känna sig trygg med att parken består nästan uteslutande av stora utomhusytor. Vi har noggranna städrutiner och många toaletter för våra gäster där man kan tvätta händerna ofta under dagen. Hos oss kan man ströva omkring i frisk luft och det finns givetvis fina möjligheter att avnjuta medhavd matsäck om man så önskar. 

MAT OCH DRYCK
Vi följer Folkhälsomyndighetens direktiv och erbjuder enbart tallriksservering och ser till att det finns gott om utrymme mellan varje sällskap på vår restaurang. Vi har ökat städfrekvensen och på samtliga toaletter finns tillgång till handtvätt och handsprit. I våra kiosker handlar du genom lucka och det finns gott om picknickbord att äta såväl egen som inköpt mat.

TRYGGHET FÖR VÅRA GÄSTER, PERSONAL OCH DJUR
Under ditt besök försäkrar vi dig om att vi på att Borås Djurpark arbetar proaktivt för att minimera risken för smitta, inklusive översikt av smittskydd och rengöringsrutiner i hela anläggningen. Vi försäkrar att vi kommer att fortsätta agera snabbt om vi är skyldiga att göra det och vidta alla nödvändiga insatser för att skydda våra besökare, personal och djur. 

Vi har i år p.g.a. COVID-19, valt att vara extra rädda om våra djurvårdare i Aphuset. Detta på grund av att hantering såsom matning av aporna kan endast ske av de som är vana att arbeta med denna djurart. Därför är Aphuset tillsvidare stängt för besökare, men aporna väljer själva om de vill vara utomhus eller inomhus och matning av aporna sker utomhus under dagtid.

Vi ber alla våra besökare att respektera och bibehålla en hög standard för den personliga hygienen vid besök i Borås Djurpark. Det finns enkla saker du själv kan göra för att förhindra spridning av viruset, inklusive:

  • Undvik att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Visa omtanke och håll avstånd till andra gäster. Minst en gepardlängds avstånd ca 1,5-2 meter.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten; särskilt efter toalettbesök samt innan måltider.
  • Handsprit kan vara ett bra komplement till handtvätt. Det finns goda möjligheter till handtvätt runt om i parken.
  • Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor i övriga samhället och i din närhet.

Vi uppdaterar hemsidan kontinuerligt med senaste informationen.

DatumVeckodagKlockan
Öppet01 Maj - 28 JunAlla dagar10:00 - 16:00
Öppet29 Jun - 09 AugAlla dagar10:00 - 17:00
Öppet10 Aug - 23 AugAlla dagar10:00 - 16:00
Helgöppet29 Aug - 27 SepLör-Sön10:00 - 16:00
Höstlovsöppet24 Okt - 01 NovAlla dagar10:00 - 16:00

Event

Det finns inga inlägg att visa.