Öppet kl.10-16

Andra adventshelgen: 9-10 december
Tredje adventshelgen: 16-17 december

Kom och upplev julmys för hela familjen och hälsa på hos alla vintervakna djur på Borås Djurpark! Från Simbaland till Bondgården firar världens bästa lejon Simba sin alldeles egna jul, fylld med roliga aktiviteter för hela familjen. Lös mysteriet med de gigantiska julklappssäckarna, som tomten lämnat i parken. Mys vid våra lägereldar. Ta en tur runt julbocksbanan, gå på show och självklart blir det dans kring granen med världens snällaste lejon. Detta och mycket mer hittar du på Simbas jul.

Dagsbiljett till Simbas jul

Vuxen: 129.-
Barn 3-12 år: 99.-
Senior (65+ år): 99.-
Barn under 3 år går in gratis och behöver inte förboka sin plats.
(Går in gratis fram t.o.m. den dagen då man fyller 3 år. Gäller vid köptillfälle.)

ÖPPET KL. 10-16
Andra adventshelgen: 9-10 december
Tredje adventshelgen: 16-17 december
Kom och upplev magisk julstämning på Borås Djurpark.

Djursnack

Lyssna på våra intressanta djursnack och lär dig mer om djuren.

Elefant

Elefanthuset kl. 11.30

Gepard

Lilla savann kl. 12.00

Djurupplevelse

Du vet väl om att du på Borås Djurpark har chansen att komma riktigt nära djuren!

Passa på att boka in en supermysig stund hos våra två vuxna pandor Wanju och Shifu samt deras unge Laya som föddes på midsommarafton i år.

Julmysteriet

Tomten har lämnat fem jääättestora julklappssäckar i parken. I säckarna finns ett inslaget paket med något mumsigt som djuren ska få. Problemet är att den lite glömske tomten inte kommer ihåg vad nissarna slog in.

Parkmössen har gjort små hål i säckarna, så att man kan kika in. Men de kan inte komma på vad det är i paketen. Nu behöver de din hjälp att lista ut vad de innehåller så att djuren kan få sina julklappar.

P.S. Kommer du på vad det är – Spring till Tomtens hus och berätta det för tomten!

Sagostund i Tomtens hus

Upplev en magisk sagostund tillsammans med tomten och hans julvänner renen och pepparkakan.

Kl. 11.00, 12.45 & 15.15

Julbocksbana

Nu undrar du säkert vad en julbocksbana är för något. Jo, du förstår när tomten for från Nordpolen tog han med sig sina magiska julbockar. De älskar att tävla med varandra i parkens julboksbana där alla barn är välkomna. Här gäller det att ta sig över hinder, svänga snabbt i kurvan och ha mycket spring i benen. Endast fantasin sätter gränser!

Dans kring granen

Ta någon liten eller stor i tassen och värm upp frusna fötter och kroppar i traditionell julgransdans. Tillsammans med Simba och hans vänner dansar vi runt parkens stora julgran, kl 13:30 i Simbaland.

Simbascenen

Kom och hälsa på HEMMA hos världens snällaste lejon, Simba. Var med när han hittar på roliga saker ihop med sina julgäster.

När du hör toner av musik vet du att det snart är dags för julshow! Köp med dig något varmt att dricka, slå dig ner och njut av våra mest klassiska julsånger tillsammans med Simbas nya julvänner pepparkakan, snögubben och renen Rudolf.

Kl. 11.30, 13.15 & 14.30

Mysteriet med Simbas julklapp

Tomten har lämnat fem jääättestora julklappssäckar i parken. I säckarna finns ledtrådar som avslöjar vad Simba ska få i julklapp. Innan tomten åkte vidare mot Nordpolen gav han parkmössen i uppgift att skriva ett rim till Simbas julklapp. Problemet är att de lite glömska mössen inte kommer ihåg vad tomten sa att Simba skulle få.

Mössen har gjort små hål i säckarna, så att man kan kika in. Men de kommer ändå inte ihåg vad det var i paketet. Parkmössen behöver din hjälp att lista ut vad klappen innehåller.

P.S. Kommer du på vad det är – säg inget till Simba!

Sagostund i barnens zoo

Upplev en magisk sagostund mitt bland djuren i barnens zoo.

Slå dig ner i det lilla stallet och lyssna på när Simbas vänner från pepparkakslandet läser ur julsagan; Mamma Mu och Kråkans jul.

Kl. 10.30, 11.45 & 14.30

Julbocksbana

Nu undrar du säkert vad en julbocksbana är för något. Om du gissat på en hinderbana för käppbockar så är det helt rätt svar. Det är just precis vad vi förvandlat vår traktorbana till. Här gäller det att ta sig över hinder, svänga snabbt i kurvan och ha mycket spring i benen. Endast fantasin sätter gränser!

Pepparkakshuset

I pepparkakshuset träffar du pepparkakan, snögubben och renen Rudolf som rest hela vägen ifrån pepparkakslandet för att hjälpa oss med allt julstök. De ska klä granen och hinna med att baka flera TON med pepparkakor. Japp, du läste rätt, för du vet väl att en elefant inte blir mätt på bara en pepparkaka. Eller… äter elefanter pepparkakor???

Kom och hälsa på och se vilka tokigheter som hittas på i pepparkakshuset!

Dans kring granen

Ta någon liten eller stor i tassen och värm upp frusna fötter och kroppar i traditionell julgransdans. Tillsammans med Simba och hans vänner dansar vi runt parkens stora julgran, kl 13:30 i Simbaland.

Kl. 13.30

Simbascenen

Kom och hälsa på HEMMA hos världens snällaste lejon, Simba. Var med när han hittar på roliga saker ihop med sina julgäster.

När du hör toner av musik vet du att det snart är dags för julshow! Köp med dig något varmt att dricka, slå dig ner och njut av våra mest klassiska julsånger tillsammans med Simbas nya julvänner pepparkakan, snögubben och renen Rudolf.

Kl. 11.15 & 14.00

Klappjakt

Tomten har fått sladd på sin släde efter sitt besök i parken och tappat en massa klappar längs vägen runt Urberget. Följ marschallerna och hjälp tomten räkna ihop hur många han har tappat!

Jul på Bondgården

Träffa tomten

Ta med dig barnens önskelistor och lämna till självaste tomtefar. Ni träffar honom på Bondgården!

Julens alla smaker

Njuta av varm choklad och glögg tillsammans med traditionell julfika. Missa inte att besöka våra julbodar!

Handla julklappar

Köp med dig julens favoriter hem till någon du tycker om. Vi har klapparna för både stora som små!

Julshow med Simba

Det hörs trippande och tassande ljud från scenen i Simbaland. Vem är det som är på besök? Under Djul i Ljusparken träffar du Simbas gamla och nya vänner i en sprakande julshow.

Dansa med Simba och hans vänner!
Alla adventshelger på scenen i Simbaland

15:00
16:30
18:00

Vi sätter ljus på Djurklapparna!

Kom och var med när våra problemlösande tuffingar får försmak på julen.

Klockan 16 hos lejonen och klockan 17 hos järvarna tänder vi spotlights och rrrrriver loss!

ELEFANTSNACK

Ta del av de häftiga elefanterna och deras utmaningar.


Alla adventshelger i Elefanthuset.


14.30, 16.30 och 17.30

VARFÖR FRYSER INTE DJUREN?

Lär dig mer om hur djuren lever på vintern och deras häftiga pälsar.


Alla adventshelger i Rovdjurshuset.


14.30–18.30

is-style-columns-no-gutters

Boka våra djurupplevelser

Nyhet! Elefanttränare

Häng med bakom kulisserna och träna vår elefant tjur. En unik och spännande upplevelse du inte kan få någon annanstans i Sverige!

Vill du bli kompis med savannens jätte!

Hur lång är tungan och vilken färg har den egentligen? Se själv när en av våra giraffer äter bara någon meter framför dig. Kanske är just din gren den godaste för dagen?

NYHET!
SAVANNTERRASSEN

Öppet 14.30-18.00
Vi renoverar inomhus på savannrestaurangen inför 2022. Njut av grillat utomhus på vår fina terrass.

SMAKA
JULENS KLASSIKER!

Öppet 15.00-18.00
I Björnkaféet serveras tomtegröt, varm ostkaka och julfika.

JULMYS FÖR HELA FAMILJEN

Upplev julstämningen i vår vackert upplysta Ljuspark!

Lagom till advent 2021 öppnar djurparken i en ny skepnad, Djul i Ljusparken. Där vandrar du runt bland våra vintervakna djur i en vackert upplyst ljuspark. I området runt bondgården firas en traditionell jul med gnistrande snö, värmande brasa och röda paket. Kanske vi kan fresta med en värmande kopp glögg och goda pepparkakor? Har du tur kanske även tomten hinner med ett besök hos oss…