Välkommen till Borås Djurpark

Idag är parken öppen: -

Se dagens program och restauranger

Välkommen till Borås Djurpark

Idag är parken öppen: -

Se dagens program och restauranger

Just nu pågår en driftstörning i vår webstore, vilket kan påverka möjligheten att handla biljetter. Det går därav bra att köpa dagsbiljetter på plats i entrékassan tills problemet är åtgärdat. Vi jobbar på att lösa problemet och beklagar eventuella olägenheter detta medför.

Populärt just nu!

Dagsbiljett

Upplev familjeäventyret på Borås djurpark med en dagsbiljett.

Från 199 kr

Djurupplevlser

Kom ett steg närmre djuren med våra fantastiska djurupplevelser.

Från 195 kr

Säsongskort

En hel säsong av äventyr på Borås Djurpark.

Från 399 kr

Wildlife Camp

Har du drömt om hur det skulle vara att bo mitt ute i vildaste Afrika?

Från 3900 kr

Ett storslaget äventyr med övernattning mitt bland Afrikas vilda djur!

Har du någonsin drömt om hur det skulle vara att bo mitt ute i vildaste Afrika? Nu har du möjligheten i vårt nyaste boendeäventyr Wildlife Camp.

Övernattning mitt bland Afrikas vilda djur!

Har du någonsin drömt om hur det skulle vara att bo mitt ute i vildaste Afrika? Nu har du möjligheten i vårt nyaste boendeäventyr Wildlife Camp.

Välkommen till djurens värld

I Borås Djurpark finns ca 300 djur som representerar 42 olika arter. Här får människorna en unik möjlighet att uppleva framförallt afrikanska och nordiska djur i natur. Hit kommer familjer för att leka, lära och känna gemenskap med djurens värld. Borås Djurpark är också ett center för artbevarande, biologisk mångfald och forskning.

Afrikanskt lejon

Kom ännu närmre djuren

Boka en unik upplevelse som tar dig ännu närmre djuren tillsammans med en djurvårdare.

Utöka din upplevelse! Boka till en djurupplevelse vid ditt nästa besök och få chansen att komma riktigt nära djuren tillsammans med en djurvårdare.

Junior Ranger Camp

Vill du bli en Junior Ranger? Nu har du chansen att hänga med våra djur och lära dig massor om arbetet på en djurpark. Passa på att boka in sommarens häftigaste dagläger för barn redan idag!

Se när våra visenter flyttar till vildmarken!

Den 14 juni 2023 lastades vår visentkviga Bodette på en transport för att ge sig ut på en lite speciell resa. Hon ska nämligen tillsammans med 10 andra visenter från Europeiska djurparker flyttas hela vägen till det bergiga Azerbaijan för ett liv i det vilda! Landet är en del av visentens historiska utbredningsområde, men har inte funnits vilt där på mycket länge. Projektet, som bland annat samordnas av WWF och samarbetar med djurparkernas europeiska avelsprogram för arten, har som mål att skapa en livskraftig stam med visenter i det vilda igen. Detta är det fjärde året som djurparksvisenter skickas för utsättning i området!

I Borås Djurpark är det inte första gången vi skickar visenter för utsättning i det vilda. Flera transporter har också gått till bl.a. Rumänien! Kolla in filmen och häng med på historien om Bonnie och Bolla och deras resa till södra Karpaterna!