Förskola

Vill ni upptäcka djurparken tillsammans och få en upplevelse ni kan jobba vidare med på förskolan? Våra lektioner är 45 min långa. 

Minigris

REDE – Kan djur känna känslor?

Tycker getter om att bli kramade? Hur visar en kanin att hon inte vill bli kliad? Under den här lektionen får barnen lära sig om djurens känslor och hur de använder sitt språk. Respekt och empati är det stora fokuset för lektionen.

Vart kommer maten ifrån?

Växer falukorv på träd? Under den här lektionen får barnen genom äventyr hos våra lantraser, lära sig om vart äggen, mjölken, köttbullarna och annat på tallriken kommer ifrån.  

Bohusläns dals svarthöna

Skräddarsydd lektion!

Kanske är det så att ni har ett helt annat mål med ert besök i djurparken. Den här lektionen är till för er som inte hittat ert tema bland de färdiga lektionerna och önskar ha lektion inom ett annat ämne.

Vill ni ha besök på er förskola?

Borås djurpark erbjuder nu utbildningsaktiviteter ute på förskolorna. Du kan boka ett besök där en av våra zoopedagoger kommer ut till er på förskolan och håller genomgångar hos er. Utbildningsaktiviteten innehåller möjlighet för barnen att utforska föremål från djurparken och lära sig om några av de olika arterna som bor här.

Hör av dig till zooskola@borasdjurpark.se för mer information!

Simbaskolan

Simbaskolan är ett program som erbjuds förskolor i Borås stad där barnen får lära sig om djuren i djurparken och hur man jobbar med dem. Barngruppen besöker djurparken vid flera tillfällen under skolåret, och varje tillfälle ägnas åt olika djurarter. Barnen får först lära sig om arten för att sedan bege sig till djuravdelningen och se vilken syssla som ska genomföras den dagen. Det kan vara allt från att mata fiskar till pingvinerna till att städa noshörningarnas hage. 

Genom hela skolåret får barnen lära sig om flertalet arter, hur man tar hand om dem och hur djurparken arbetar. De får även möjlighet att röra sig i varierade miljöer och använda redskap på olika sätt. De får öva på sina problemlösningsförmågor och att samarbeta med de andra barnen i gruppen. 

Simbaskolan erbjuds för barnen som går sista året på förskolan. För de yngre erbjuds mini-simba där barnen från 2års ålder och uppåt får lära sig om djuren och deras känslor. Där jobbar vi med REDE = Respekt, Empati, Djur och Etik, ett värdegrundsmaterial framtaget av Djurskyddet Sverige och främst deras lektion om djurs känslor. Mini-Simba håller till i Barnen Zoo och där får barnen lära sig om hur man umgås med djur och hur man kan respektera andra varelser som inte pratar samma språk. 

Bokning

Varje lektion är 45 min, kostnad per lektion: 1 500kr. 
Entrépris tillkommer. En lärare/vuxen går in gratis per påbörjat tiotal elever.

Bokningsförfrågan sker via info@borasdjurpark.se