Utbildning


På Borås Djurpark strävar vi efter balans mellan människa, djur och natur. Okunskapen om naturen växer ständigt, vilket hotar djurarter och miljön. Kunskap är nyckeln till att ta hand om vår planet och bevara dess mångfald.

Djurparker spelar en viktig roll i att utbilda och engagera människor att vårda naturen. Vi vill inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur. Genom utbildning och folkbildning hoppas vi att människor tar ett långsiktigt ansvar för djur och natur, som bidrar till att återställa och bevara naturliga miljöer.

Våra djurupplevelser

Pingvin

Djurupplevelse

Utöka din upplevelse! Boka till en djurupplevelse vid ditt nästa besök och få chansen att komma riktigt nära djuren tillsammans med en djurvårdare.  

Djurvårdare för en dag

Dags att kavla upp skjortärmarna och prova på det spännande djurvårdaryrket! Lär dig massor av den dagliga skötseln av våra djur. 

Svart sulawesimaka

Guidningar

Guidningar för både privatpersoner och företag året om. Lär dig mer om våra olika djur samt hur djurparker idag arbetar för att främja bevarande av hotade arter och deras livsmiljöer.

Junior Ranger Camp

Vill du bli en Junior Ranger? Nu har du chansen att hänga med våra djur och lära dig massor om arbetet på en djurpark. Passa på att boka in sommarens häftigaste dagläger för barn redan idag!

Skola

Förskola

Vill ni besöka oss och träffa djuren i djurparken? 

Grundskola

Är ni sugna på ett lärofyllt äventyr i djurens vilda värld? 

Gymnasiet

Passa på att flytta undervisningen från klassrummet ut till djuren.

Andra utbildningar

Kontakta oss för en skräddarsydd lektion efter era önskemål.

Treårig Djurparksutbildning med Realgymnasiet

Realgymnasiet har tillsammans med Borås djurparker skapat en unik och modern djurvårdsutbildning, perfekt för dig med extra stort intresse för djur, djurvård och bevarande av utrotningshotade arter.

APL

Borås djurpark tar emot elever på gymnasienivå och uppåt, för APL i parken. APL platserna är få och blir snabbt fullbokade. Just nu har vi inte möjlighet att ta emot fler elever under skolåret 23/24.

Simba i simbatåget

Simbaskola

I Simbaskolan får barnen som går sista året på förskolan besöka djurparken under flera tillfällen med nya arter varje gång. Barnen får både prata om arten, samt jobba praktiskt.