Djurparksutbildning

Unik utbildning i samarbete mellan REAL-gymnasiet och Borås djurpark

Realgymnasiet har tillsammans med Borås djurparker skapat en unik och modern djurvårdsutbildning, perfekt för dig med extra stort intresse för djurparksvärlden.

Afrikanska savannen

Att arbeta som djurvårdare

Att vara djurvårdare i djurpark handlar om att möta både djur och människa. Hos oss får du lära dig hur du ger besökare på djurparker den bästa upplevelsen och en förståelse för alla fantastiska djur och deras livsmiljöer. Du får sköta och vårda djur av alla de slag samt lära dig hur de lever och kommunicerar. Djurparker har en viktig roll genom att sprida kunskap om globala frågor som forskning, bevarande och hållbarhet och under hela din utbildning tränas du i att möta och informera gäster i parken. Det här är utbildningen för dig som vill uppleva hur det är att jobba nära djuren och lära dig djurparksarbetet på riktigt.

Vill du veta mer om utbildningen? Besök Realgymnasiets hemsida för kursinnehåll, APL och ansökan.

Kontakta utbildningsansvarig

erik.johansson@borasdjurpark.se Tel: +46 (0)76-852 40 29

Lektioner för grundskola och gymnasium

Grundskola

Borås Djurpark står alltid öppen för skolan – även på höst, vinter och vår!
Hit kan du komma för att hitta på något speciellt med din klass och
samtidigt klara av kunskapskrav för olika kurser.

Gymnasium

Hit kan du komma på ett par härliga dagar för att hitta på något speciellt med din klass och samtidigt även klara av kunskapskrav för olika kurser i ert gymnasieprogram. Kanske vill ni till och med vara en HEL skolvecka hos oss för att klara av alla kursmål?

Läs mer om våra utbildningar för grundskolan och gymnasier.